Hel och ren

Allt har en början
December 15, 2017

För att dina markiser ska må bra och klara av vädrets växlingar och förändringar i temperaturen är det ytterst behjärtansvärt att du tar hand om dina markiser på allra tänkbara sätt. Välskötta markiser är ett gott tecken på att du bryr du om hur ditt boende ser ut och ger ett välvårdat och snyggt intryck när gäster och förbipasserande ser hur dina markiser faktiskt ser ut.

Håll dina markiser fläckfria

Markiser kommer alltid för eller senare att drabbas av förargligt tråkig smuts. Så då är det bra att du kollar regelbundet över när smutsen börjar att attackera dina markiser. Annars kommer smutsen att bli mera ingrodd och dubbelt så jobbigt att få bort. Så du gör bäst i att vara duktig och få väck smutsen i rätta ögonblicket. Det är inte komplicerat att sköta en markis, så det är inga konstigheter eller stora plikter som du behöver att kämpa med. Omsorgen av dina markiser kommer att bli lönade både för dig och ditt boende i det långa loppet.

Få bort smutsen

Smuts på fästena är vanligt och kan lätt tas bort med en fuktig trasa och rengöringsmedel.

Efter behandlingen med att torka av med en torr trasa efteråt. Själva markisväven ska bara tvättas av med en mjukare skurborste. Vatten och såpa ska användas när du skrubbar på väven försiktigt för att avlägsna smutsen. Skölj väldigt noga med rent vatten efter att du har skrubbat på smutsen med såpvattnet. Nu måste du tålmodigt vänta på att markisen torkar innan du kan börja att veva in den. Planera gärna in en vacker och solig dag när du ska rengöra dina markiser. Använd aldrig en högtryckstvätt för dina markiser. Det är det värsta som du kan utsätta dom för. Själva dukväven klarar inte av det hårda trycket från tvätten. Fibrerna kan lätt förstöras i väven och om detta sker kommer markisen att få hål och läcka in vatten. Inget roligt scenario som man helst vill undvika som markisägare.

Kontakta Svea Elit om du vill ha städhjälp som heter duga. Vi plockar fram den rätta städfirman som hjälper dig att få ett skinande hem. Vi har även andra tjänster som kommer att försköna och göra vardagen betydligt enklare i ditt hem.

Regntunga skyar

Vid synen av mörka moln ska man genast veva in sin markis. En markis är inget regnskydd för ditt hus. Det som regnar för med sig är smuts och det ska undvikas så mycket som möjligt att hamna på dina markiser. Därför är den bästa lösningen att ha en automatisk markis när regnet gör sig påmind. Väven brukar vara impregnerad för att skydda dina markiser, så tänk över att inte överdosera med starka rengöringsmedel som kommer att förstöra impregneringen. Du kan använda båtkapellsimpregnering vid behov för att förstärka dina markisers hållbarhet. När vintern börjar att komma till vårt land är det en väldigt god idé att ta bort dina markiser. Det är smart att vinterförvar dina markiser inomhus under dom kalla och snöiga månaderna. Ta fram dom igen när våren och solen kommer tillbaka.