HUR VÄLJER JAG EN MARKIS FÖR ATT VARA HELT NÖJD?

Markisen är en av de mest populära trenderna för terrass- eller balkongskärm. En sådan lösning skyddar mot överdrivet solljus, oväntat regn eller hög temperatur i rum intill terrassen. Hur väljer man en markis som ger oss maximalt skydd, komfort och funktionalitet? Vi uppmuntrar dig att läsa mer …

Markiser är en originaldekoration av våra hus, de livar upp fasaden, men framför allt ger de skugga på soliga dagar. Våren är den bästa tiden att välja den perfekta markisen som kommer att vara en utmärkt investering under kommande år. För att fatta rätt beslut är det dock värt att veta vad som är termisk komfort, ljusets färg eller VT-index.

Termisk komfort

När du väljer markismanteln är det värt att uppmärksamma värmestrålningstransmissionskoefficienten, dvs% av överförbar solenergi. Under heta dagar kan det vara riktigt varmt under markisen, eftersom värmen på terrassen inte bara beror på direkt strålning utan också på reflektion av energi från omgivningen. Därför är det viktigt att välja rätt tyg, vilket minskar temperaturen under markisen tack vare dess låga energipenetrationshastighet. Tygerna som du hittar i vårt erbjudande blockerar minst 75% av solenergin, och om du väljer mörkare färger på tyget, ännu mer.

Förblindande effekt

En annan indikator som vi bör vara uppmärksamma på är hur många procent av ljuset som passerar genom tyget. Solljus som tränger igenom tyget kan göra det svårt att arbeta på datorn och till och med göra dig blind. För att förhindra detta är det värt att nå lösningar från beprövade tillverkare, t.ex. tyger från våra samlingar, som inte släpper in mer än 30% av solljuset. Tack vare detta behöver vi inte oroa oss för den bländande effekten under markisen. Det är värt att komma ihåg att ljusmantel ger inredningens ljusstyrka, medan mörka dukar effektivt skyddar mot alltför mycket solljus.

UV

Ultraviolett strålning försämrar hudens tillstånd, påskyndar dess åldrande och kan ha negativa effekter på synen. Därför, när du är på din terrass eller balkong, är det viktigt att ha tillräckligt skydd genom att placera en barriär mellan personen och solen.

Ljusets färg

De väljer omslaget till vår markis, det är värt att titta på hur kanfasfärg kan påverka vårt välbefinnande. Kalla nyanser ger en känsla av friskhet och svalhet, ger energi och fokus. Å andra sidan kommer varma färger att ge en vänlig aura till vårt utrymme, perfekt för avkoppling och vila.

Kontakta oss för markiser i Stockholm!