MARKISER SKYDDAR DIG

HUR MAN VÄLJER RÄTT TYG SOM SKYDDAR MOT UV, INFRARÖTT OCH SYNLIGT LJUS?

En markis är ett populärt för terrassen, balkong eller trädgården. Ger effektivt skydd mot het sol och oväntat regn. Det gör att du kan ta skydd i skuggan, eftersom värmen strömmar ner från himlen. Listan över deras fördelar är dock större. Vad skyddar en markis oss mot och varför är det värt att välja ett högkvalitativt skydd?

UV

Korrekt utvald mantel av vår nya markis ger oss ett effektivt skydd mot UV-strålning. Solen, även om den efterlängtade efter vintern, är den främsta orsaken till hudåldring. Cancerförändringar är den allvarligaste och farligaste effekten av överexponering för solen. I motsats till vad många tror är UV-strålning också farligt när solen gömmer sig bakom molnen. Dessutom är UV-strålning ansvarig för blekning av möbler, beläggningar och till och med väggar i rum som utsätts för starkt solljus. Det är därför det är viktigt att vi ger oss själva säkerhet och skydd mot UV-strålar under alla förhållanden. Tyger som finns i vårt erbjudande blockerar 89 till 98% av ultraviolett strålning.

Infraröd

Infraröd är en del av strålningen som solen avger. Tillsammans med UV-strålning och synligt ljus når den marken och värmer upp fasta ämnen och gaser. Det är de infraröda strålarna som är ansvariga för känslan av värme som vi känner när vi utsätter kroppen för solen. Genom att välja ett högkvalitativt markisskydd blockerar vi det infraröda, så att vi kan reglera temperaturen under markisen. Vi kommer säkert att känna fördelarna på varma dagar, när vår markis kommer att ge oss lite skugga och svalka. Dessutom begränsar vi den infraröda penetrationen i rummet som ligger vid terrassen, vilket säkerställer optimal temperatur i interiören.

Synligt ljus

Synligt ljus kallas optisk strålning, vilket är särskilt farligt för våra ögon. Det är en del av den elektromagnetiska strålning som våra ögon svarar på under processen att se. När den når marken tränger den in framför molnen och kan orsaka bländning som är skadlig för ögonen. Intensiv synlig strålning, särskilt den så kallade blått ljus kan orsaka skador och sjukdomar i näthinnan. Markiser är utformade för att blockera bländningseffekten, vilket har en negativ inverkan inte bara på vår hälsa utan också på vilokvaliteten, arbeta på en dator eller använd en smartphone på terrassen. Tack vare förmågan att minska optisk strålning överför tygerna som du hittar i vårt erbjudande upp till 30% av ljuset.

Kontakta oss som din expert på markiser i Stockholm!