RENGÖRING OCH UNDERHÅLL AV UTEPLATSMARKISEN

Markiser är de mest populära externa skydd som effektivt skyddar mot sol och regn på terrassen. Inköp av högkvalitativt tyg av markisskyddet, som tål väderförhållanden, garanterar långvarig användning i flera år. För att bibehålla det ursprungliga utseendet och egenskaperna hos markisen så länge som möjligt är det värt att känna till några rekommendationer om hur man tar hand om och underhåller markistygerna.

Tältets ram bör installeras på ett sådant sätt att locket sträcks maximalt. Tack vare detta kommer vi att förhindra bildandet av vattenfickor vid kraftigt regn.

Vid starka vindar, om möjligt, bör vi fälla markisen.

I händelse av nederbörd kan markisen rullas ut, men man bör se till att det våta markismaterialet inte rullas upp under lång tid. När det är möjligt, förläng markisen så att tyget torkar.

Markisdukar har ofta en speciell yta som har ner smutsen från tyget. Detta är en stor fördel med tanke på ökad nederbörd och stark sol i vårt land.

Standardunderhållet av markisväven är att ta bort all smuts och regnpartiklar genom att dammsuga, blåsa, slå och borsta tyget.

Vid fettfläckar och fingeravtryck på markisen rekommenderar vi att du använder tvålvatten.

När det finns vattenränder på tyget, torka av tyget noggrant och torka försiktigt av ytan med en fuktig trasa.

OBS!! Använd aldrig tvättmedel eller andra kemikalier för att rengöra markisen.

Genom att följa dessa reglerna för rengöring och underhåll av uteplatsmarkisen” förlänger du livslängd på din markis. Materialet kommer att behålla sitt vackra utseende längre och skikten som skyddar mot UV-strålning och regn behåller sina egenskaper.

Kontakta oss om för markiser i Stockholm!