Solskyddsmarkis: de olika formerna

Markisen som solskydd? Detta är det snabba och billiga alternativet för varma sommardagar. Vi introducerar några markiser.

Sommaren är vacker. Men solen kan ibland vara obehagligt. Speciellt om du sitter under den för länge och svettas. Detta kan lösas enkelt och billigt med en markis som solskydd. Markiser och terrasstak, dvs tak för terrassen och balkongen, var säsongens stora säljare. Men många håller sig borta från höga priser och tänker därför inte ens på solskydd. Men alla som känner till våra solskyddssystem vet att solskydd kan vara billigt och samtidigt bra.

Olika former av solskyddsmarkis

Men låt oss först lära känna markiserna. Ett solskyddsmarkis finns i en mängd olika former.

  • Kassettmarkiser
  • Vikarmsmarkisen
  • Vertikala markiser
  • Markiser över glas

Markiserna ger dig inte bara skydd mot solen på grund av den resulterande skuggan utan är också ett perfekt element för utformningen av din fastighet. Detta kommer att tillföra värde till ditt hus.

Kassettmarkis:

Ett kassettmarkis har den stora fördelen att kassetten skyddar markisen med yttre påverkan som regn, vind, hagel och smuts. Markisen måste naturligtvis dras tillbaka för detta. Kassettmarkisen som solskydd finns i många olika färger, storlekar och varianter. En kassettmarkis är lämplig för balkongen, terrassen och även för användning i trädgården. Kassettmarkiserna är nu barnspel att använda tack vare den elektriska drivenheten. Så du behöver inte längre oroa dig för det irriterande vevet.

Vikarmsmarkisen:

Vikarmsmarkisen är en av de klassiska markisformerna. Det erbjuder perfekt skydd för balkonger och uteplatser och är också användbara i lätt regn. Som namnet antyder, med denna markis drar två ledade armar markisväven bort från tygaxeln så att markisen svänger fritt över terrassen.

Vertikal markis:

Den vertikala markisen kallas ofta också en vertikal markis och är en speciell form av markis. Denna markis är perfekt som solskydd och integritetsskydd. Det används också ofta för uteplatsbeläggningar så att sidorna eller framsidan av uteplatsen inte syns. Tack vare den effektiva upptagningen av solens strålar är inredningen inte överhettad.

Markis över glas:

Med en markis över glas har du möjlighet att kombinera din uteplats med skuggning. Tack vare en elektrisk drivenhet kan denna markis ge dig skugga på några sekunder.

Oavsett vilken markis som just du vill ha så finns vi här till din hjälp. Få din markis installerad av ett proffs i Stockholm du också. Kontakta oss!