HUR KAN VI HJÄLPA DIG?


Våra Certifieringar

Ta hand om sitt hem med markis Stockholm

Hur mycket man än älskar solen så kan det bli lite för mycket av det goda. Ibland behövs det något som skydd mot det starka ljuset eller den brännande hettan, till och med i ett land som Sverige kan det faktiskt bli ganska mycket sol ibland. Då kan en markis Stockholm vara det allra bästa alternativet, något som ger skugga över en större yta men som själv inte alls tar upp någon plats.

Markiser är något som kan vara till nytta både för företag och privata hem. Många restauranger har till exempel en uteservering under sommarhalvåret. Men vem vill äta där om det inte finns något som skyddar en mot de värsta solstrålarna? En del hem har verandan åt det håll där solen ligger på just när man ska dricka sitt eftermiddagskaffe. Det är varmt och skönt, men lite skydd behöver man ändå. Det finns alltså många bra anledningar att välja en markis, för ett antal olika miljöer.

Markiser överallt

Det finns idag en rad olika sorters markis i Stockholm, alla med sina goda egenskaper och användningsområden. Många väljer till exempel att sätta en markis på varje fönster, i alla fall de som sitter mot ett visst väderstreck. Det är ett skönt sätt att skugga rummet utan att förlora det ljus som man så väl behöver, eller ta bort utsikten. Med en rullgardin eller persienn så blir man ju helt instängd, men en markis skapar en luftig känsla där man fortfarande kan se ut genom fönstret. Vi på Företaget har lång erfarenhet av olika miljöer och markiser, och kan komma med förslag på vilken modell som kan passa bäst för just ditt hus.


På en del balkonger ligger solen på riktigt hårt och gör det omöjligt att vistas där ute delar av dagen. Detta är ju inte alls bra, man vill utnyttja alla möjligheter att sitta utomhus innan vintern kommer på nytt. Med en markis kan man fortfarande sitta ute och njuta av den sköna luften, men utan att solen förstör eftermiddagen. En del markiser går hela vägen ner till balkongräcket så att det skärmar av till och med när solen står lågt på himlen. Genom att sätta upp ett antal markis så kan man också välja vilken som ska vara neddragen, det kanske räcker med en och man kan lämna resten av utrymmet öppet. .

Markiser Stockholm

På en altan eller uteplats är det ganska vanligt med en markis som bildar ett tak över sittplatsen. Detta gör det möjligt att inte bränna sig eller bli bländad av solen, utan man kan i princip sitta här dygnet runt. Många vill ju faktiskt göra det, uteplatsen blir som ett extra rum där man tillbringar så mycket tid som möjligt. Med en markis så är man skyddad mot solen och med små lampor är det mysigt att sitta där även på kvällarna. Ta gärna kontakt med Företaget och se vad som finns att erbjuda, vi har ett stort urval och kan komma med bra förslag på den allra bästa lösningen.

Olika sorters markis i Stockholm

Det finns många olika modeller att välja mellan idag, och vi på Företaget har erfarenhet med dem alla. För att skydda markisen när den inte används så kan det vara bra att välja en modell där den går in i en skyddande hylsa när man stänger den. Både sol och nederbörd sliter på markis trots att den är gjord i ett mycket hållbart och stadigt material. Därför ska man helst föra in den i kassetten när den inte behövs, så att den kan fungerar i bra många år.

Andra alternativ kan vara en sido markis , de skyddar inte bara mot sol och vind men även från insyn. Det kan vara skönt att slippa se grannarna ibland, och samtidigt kunna njuta av sin uteplats. Vissa markiser har en liten lugg som hänger ner, för att ge extra skugga och skydda. Andra är enkla, det är mer eller mindre bara ett stycke tyg som kommer ut och skyddar uteplatsen eller fönstret. Företaget kan ge förslag på vilken markis som passar bäst var, så ta gärna kontakt med oss för en liten prat. Vi kan sedan ge dig en kostnadsfri offert på olika lösningar så att du kan välja den som verkar bra.

Det finns också olika sorters ställningar för att installera en markis. De flesta föredrar att den helt och hållet sitter på väggen, så att man inte behöver använda dyrbar golvyta till detta. Om det handlar om en lite större markis så kanske en med vikarm kan vara det bästa, den blir stor som utvikt men tar mycket liten plats när den är hopfälld. Andra har en stomme som markis dras ner över och det bildas nästan som ett litet rum därinne, riktigt mysigt och väl skuggat.

Naturligtvis så kan du få en marki i ett flertal olika färger. En del använder markiserna för att pigga upp huset, ge det lite färg och skapa en härlig stämning. Det är ju inte något som syns hela tiden, utan kan ge en klick färg vid behov. Andra föredrar mer naturliga färger, något som smälter in i omgivningen, kanske samma färg som taket och fönsterkarmarna. Det viktiga är att alla hittar något som de tycker om, en färg som gör en glad och som passar ihop med sommar och sol.

Markiser som skapar plats

Med markiser i Stockholm är det möjligt att utnyttja ett utrymme som resten av året kanske inte behövs alls. Men genom att täcka över och skydda mot solen så kan man få ett alldeles nytt ställe för att fika eller leka. Huset växer och blir större när den varma årstiden kommer, utan att man behöver bygga något nytt. En del sätter upp markiser runt hela huset och får på det sättet flera kvadratmeter extra som de sedan använder till att njuta av sommaren och vara utomhus så mycket som möjligt. Företaget har lösningar för allt, och du kommer helt klart att bli nöjd med resultatet. Använd sommaren fullt ut, med en markis kan du få det bästa av allt.

Läs mer

VAD VÅRA KUNDER SÄGER

Våra Projekt

image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7
image8
December 15, 2017
Markiser Stockholm

Hel och ren

För att dina markiser ska må bra och klara av vädrets växlingar och förändringar i temperaturen är det ytterst behjärtansvärt att du tar hand om dina […]
December 15, 2017

Allt har en början

Vad ska man tänka för inför ditt köp av markiser. Hur ska markiserna sitta på bästa sättet och hur ska man sköta sina markiser så att […]